Delta Bruiser slaat met kracht deuken in veel pakjes boter

Delta Bruiser
Delta Bruiser

Het Engelse woord ‘bruiser’ betekent zoiets als krachtpatser. En dat is precies wat veehouders van de dochters van Delta Bruiser mogen verwachten. Deze nieuwe roodbonte InSire-stier tekent voor royaal ontwikkelde, opengebouwde melkkoeien met een enorme inhoud en extra breedte in voorhand en kruis.

Met deze kracht slaan de dochters van Bruiser met gemak deuken in heel veel pakjes boter. Met een fokwaarde van 511 Inet is hun vader namelijk een van de hoogste productieverervers in het aanbod. De zoon van Developer vererft net geen 1000 kg melk met maar liefst +0,85% vet en +0,24% eiwit, dat wil zeggen 123 kg vet, ofwel meer dan 500 pakjes boter. Tegelijk met Bruiser is ook zijn volle broer Delta Landstar nieuw opgenomen in het aanbod. De broers hebben een vrijwel identiek verervingspatroon met slechts drie belangrijke verschillen. Landstar is zwartbont (met de roodfactor), hij is geschikt voor gebruik op pinken en hij reikt, dankzij iets meer melk, als productievererver nog net een paar pakjes boter hoger.

Robuuste moeder met 4 procent eiwit

Met hun sterke lijven zullen de Bruiserdochters de hoge vet- en eiwitproductie moeiteloos aankunnen. Ze zijn weinig gevoelig voor ketose en klauwproblemen en hebben een prima uiergezondheid en vruchtbaarheid. Deze laatste kwaliteit danken ze zeker ook aan het gemak waarmee de dieren afkalven. Ook de uitstekende uier- en beenwerkvererving van Bruiser staat garant voor probleemloos functionerende werkkoeien.‘Super functioneel’ is ook de omschrijving die melkveehouder Jens Hermanussen geeft van Delta Iefke, de moeder van Bruiser. De Jacuzzidochter tekende op Barendonk Holsteins voor een vaarzenlijst van 11.775 kg melk met 4,82% vet en 4,04% eiwit in 372 dagen en zal inmiddels voor de tweede keer hebben gekalfd. Ze werd ingeschreven met 86 punten voor uier, benen en algemeen voorkomen. Iefke heeft een gemiddelde hoogtemaat, maar toont veel inhoud, breedte in de voorhand en robuustheid in haar hele lijf. De moeder van Iefke, Ivette 342, een dochter van Groenibo Bram, werd door CRV aangekocht bij de familie Reinders in Zelhem. Zij is ook de moeder van Delta Imperial.

Delta Bruiser

(Developer x Jacuzzi)

  • Productietopper
  • Veel capaciteit
  • Brede kruizen

Bestel Delta Bruiser nu in onze webshop!