Delta Appetizer rf valt in de smaak met compleet menu

DELTA APPETIZER RF
DELTA APPETIZER RF

‘Een ijzersterke koe die gemakkelijk veel melk met hoge gehaltes maakt.’ Met deze omschrijving typeert Jens Hermanussen van Barendonk Holsteins Delta Glenn, de roodbonte grootmoeder van de nieuwe zwartbonte InSire-stier Delta Appetizer rf.

Glenn, een dochter van American Nova Star, kreeg van de stamboekinspecteur 86 punten voor algemeen voorkomen met 87 punten uier en 85 punten beenwerk. Het is haar volgens Hermanussen niet aan te zien, maar ze produceerde tot nu toe al bijna 40.000 kg melk met 4,35% vet en 3,83% eiwit in drie lactaties met achtereenvolgens 106, 113 en 117 lactatiewaarde. ‘Ze wordt alleen maar beter’, constateert de veehouder. Daarbij wijst hij ook op het consequent lage celgetal en de uitstekende vruchtbaarheid van Glenn. Binnenkort kalft ze voor de vierde keer, amper drie jaar en een maand na haar eerste afkalving. De moederlijn achter Glenn voert terug naar Apina Nadja, de excellente honderdtonner die aan de basis staat van een succesvolle Delta-koefamilie. Zij is de moeder van Apina Malcolm rf en duikt op in de afstamming van meerdere succesvolle stieren.

Gezond en persistent

Delta Appetizer vererft een gemiddelde hoogtemaat en niet de royale lichaamsmaten van zijn grootmoeder Glenn. Maar zijn dochters zullen beschikken over dezelfde kwaliteit in uiers en beenwerk. De ondiepe uiers zijn van voren sterk aangehecht en van achteren hoog opgehangen. Het beenwerk is in achteraanzicht perfect parallel geplaatst en wordt ijzersterk gebruikt. Ook haar vitaliteit heeft Glenn doorgegeven aan haar kleinzoon. Zo scoort de nieuwe InSire-stier uitstekend op alle gezondheidskenmerken met onder andere 107 klauwgezondheid, 107 uiergezondheid en 106 vruchtbaarheid. Een fokwaarde van 108 ketose bewijst dat Appetizerdochters de productie probleemloos aankunnen, onder andere vanwege hun persistentie (110). Een productievererving van 409 Inet en 136 kg vet en eiwit met positieve gehaltes maken de menukaart van Appetizer compleet. Hij vererft bovendien A2A2 voor bètacaseïne, BB voor kappacaseïne en heeft de roodfactor. Met dit complete plaatje zal Appetizer bij veel veehouders in de smaak vallen.

Delta Appetizer rf -  KI-CODE 942671

Belangstelling voor Delta Appetizer rf? Bestel nu via onze webshop.