CRV-testbedrijf Vernooij succesvol op keuring in Houten

Hedra Sneeker 721 P was zowel de favoriet van de jury als van het publiek (bron: Veeteelt)
Hedra Sneeker 721 P was zowel de favoriet van de jury als van het publiek (bron: Veeteelt)

Met veel publieke belangstelling en een prettige sfeer vond op vrijdagavond 3 maart de al weer 27e editie van de UFF Wintershow in manege Zilfia’s Hoeve te Houten plaats. Het publiek kon genieten van een flink aantal dieren van hoog niveau. Complimenten aan inzenders en organisatie!

Arjen Vernooij van CRV-testbedrijf Hedra Holsteins uit Schalkwijk had met zijn team verschillende ijzers in het vuur. Bij de vaarzen begon het met een 4e plek voor Hedra Alumette 1407 P in een sterke rubriek vaarzen waarbij de top-3 ook de topposities in de finale jong pakten. Alumette 1407 P is een vroege Woody-dochter uit de koefamilie van Abundant P rf en is als pink gespoeld voor het fokprogramma. Van Woody verschijnen de laatste tijd volop fraaie vaarzen in het nieuws en het is een stier om naar uit te kijken in de aprildraai!

In de tweede rubriek vaarzen pakte Hoeve Triburg Delta Elzzi (v. Jacuzzi) een keurige 1B-positie. Elzzi komt ook uit een bekend geslacht, namelijk de Weelder Esmoniques – bekend van stieren als Esperanto en Empire - van de familie Van de Kamp uit Putten. Twee volle broers van Elzzi kent u ongetwijfeld: Delta Endless rf en Delta Eloy rf.

Elzzi

Volle zus Reloader pakt de middenklasse kampioenstitel

Na vorig jaar al een titel te hebben veroverd, maakte Hedra Riedel 919 (v. Movement) dit jaar opnieuw haar opwachting. De hoogproductieve derdekalfs koe pakte in haar rubriek resoluut de 1a positie en stoomde ze in de finale van de middenklasse door naar de titel. Riedels halfbroer Delta Reloader is de huidige nr 1 dochtergeteste stier in de NVI-ranking. Naast Reloader kent ze nog een bekende halfbroer: Delta Concert. Riedel werd vergezeld door twee Delta Assistdochters. Pieterke SW337 van maatschap Spithoven uit Werkhoven pakte mede dankzij haar fraaie frame de reservetitel. De eervolle vermelding was voor de tweede Assistdochter in Houten: Hedra Massia 1127 van Arjen Vernooij. Assist is een Concertzoon uit de Vero Annes.

Hedra Riedel

Hoornloze Sneeker publiekskampioene

In de rubriek met koeien met meer dan 50.000 kg melk op de teller gingen de 1a en 1b positie opnieuw naar Vernooij. Hedra Sneeker 721 P (v. Martini P) pakte de toppositie, gevolgd door Delta Riana (v. Nelson). Beide koeien stammen uit het fokprogramma van CRV. Sneeker 721 P is gerelateerd aan verschillende sterke exterieurstieren uit de Newhouse Sneekers: Sturdy, Kickoff en Salinero. Laatstgenoemde is net als Woody een stier om in de aprildraai inde gaten te houden.


Hedra Sneeker

Delta Riana is inmiddels een bekende verschijning in Houten. De inmiddels 5e koe en halfzus van fokstieren Danno en Saxobeat produceerde al meer dan 91.000 kg melk met 4,27% vet en 3,71% eiwit. Ze pakte hiermee ook de CRV-rendementstrofee. Met 3332 kg eiwit in haar lopende levenstotaal was ze de koe met het hoogste totaal aan kilo’s eiwit. Haar zoon Delta Rianto krijgt dit jaar een fokwaarde op basis van dochters. Zijn eerste dochters zijn inmiddels aan de melk.

Delta Riana

In de finale rekende Sneeker af met de 1a uit rubriek 6, Jolenbroek Olga 23 van R.H. Brons uit Terschuur. De eervolle vermelding was voor Delta Riana. Sneeker 721 P ging er met nog twee titels vandoor. Het publiek kende haar de publiekskampioenstitel toe en ze was ook de kopkoe van de winnende bedrijfsgroep van Arjen Vernooij. Wij willen Arjen Vernooij en zijn team feliciteren met deze mooie prestaties. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere prijswinnaars en inzenders. Zonder jullie zijn dit soort mooie evenementen niet mogelijk.

Winnaars Keuring Houten