CrossFit en Mrij

Crossfit en Mrij
Mrij koeien bij Toon Loonen

Veel bedrijven zijn op zoek naar een gezonde, vruchtbare en makkelijk te managen koe. Een hele goede optie in deze is om verschillende melkrassen met elkaar te combineren. Met het kruisen van verschillende rassen maak je gebruik van het heterosiseffect wat hierdoor optreed. Het effect hiervan is dat de nakomelingen over het algemeen gezonder zijn. De dieren zijn vruchtbaarder en robuuster.

CRV heeft in dit concept verschillende mogelijkheden, we willen in dit concept ook graag het Mrij-ras aan het voetlicht brengen.

De Mrij-koe is robuust, sterk en zelfredzaam. De koeien hebben een goede vruchtbaarheid en een lange levensduur en met een evenwichtig, rustig en mak karakter zijn deze dieren makkelijk te houden. Het ras kenmerkt zich vooral ook met sterke benen en hele goede klauwgezondheid maar het is ook het ras met het hoogste eiwit. Door deze goede eigenschappen past het ras ook geweldig goed in het CrossFit-concept.

Mrij koeien bij Toon Loonen
Mrij koeien bij Toon Loonen

We hebben goede ervaringen met de rotatiekruising RHF x MRIJ. Sterke koeien, hoge gehalten en een goede melk gift. Veehouders met deze kruising draaien een fantastisch saldo en rendement.

Maar ook de driewegkruising Holstein x Mrij x Brownswiss geeft fantastische resultaten. Robuuste koeien met top gezondheid, goede melkproductie met hoge gehalten en super sterke benen. Deze koeien blijven door hun robuustheid ook presteren onder minder gunstige omstandigheden.

Het Mrij-ras brengt op deze manier ook ‘Koeien waar je boer bij blijft’.

Bekijk hier ons Mrij-aanbod.