Amuse bracht Vincent Oosterink melkrijke vaarzen met balans

Veehouder Vincent Oosterink
Veehouder Vincent Oosterink

Vincent Oosterink van Oosterink Melkvee uit Angeren is dik tevreden over de prestaties van de dochters van Delta Amuse op zijn bedrijf. Hij heeft er nu zes aan de melk en met een gemiddelde lactatiewaarde van 107 produceren ze ruim boven het bedrijfsgemiddelde van de 190-koppige veestapel dat ligt op bijna 10.000 kg melk met 4,49% vet en 3,51% eiwit. ‘We voeren onze koeien geen hoog basisrantsoen. Ze moeten het vooral op ruwvoer doen’, vertelt hij. ‘De Amuses produceren gemakkelijk melk. Ze starten rustig op, maar trekken later in de lactatie goed door, met name de stijging in liters melk valt op’, constateert de veehouder.

Quote veehouder Vincent Oosterink: ‘De Amuses produceren gemakkelijk melk. Ze starten rustig op, maar trekken later in de lactatie goed door’

Lange, melkrijke dieren

De zes Amusevaarzen op het bedrijf van de familie Oosterink hebben een gemiddeld celgetal van 52 en zijn gemiddeld ingeschreven met 84,7 punten voor algemeen voorkomen. ‘Eigenlijk had ik nog wat langer moeten wachten met inschrijven. Met name de uiers zijn nu nog beter dan toen ik ze aan de inspecteur liet zien’, stelt Vincent vast.

Hij typeert de vaarzen als lange, melktypische dieren met een iets vlak kruis en een mooie balans tussen hoogtemaat en ruimte in de voorhand. ‘De uiers zijn van achteren hoog opgehangen en hebben een sterke ophangband. Ook het beenwerk is functioneel. De achterbenen tonen in zijaanzicht een gemiddelde kromming en worden goed gebruikt’, voegt hij er nog aan toe.

FeedExcel-stier met aAa-code 513

Delta Amuse (Frontline x Inductor) kreeg deze indexdraai zijn eerste fokwaarden op basis van dochterprestaties. Deze bevestigen zijn kwaliteiten als vererver van veel kilogrammen vet en eiwit in combinatie met functioneel exterieur. Amuse heeft de weinig voorkomende en veelgevraagde aAa-code 513. Hij vererft A2A2 betacaseïne en BB-kappacaseïne en is een BullsEye-bevruchter. Hierdoor is hij bovendien bij uitstek een stier die past in de FeedExcel-fokkerijstrategie voor het fokken van een veestapel die uit hetzelfde voer meer melk produceert.

Delta Amuse

(Frontline x Inductor x Malcolm)

  • Veel kilo's melk
  • Robuuste dochters
  • Sterke uiers
  • 513

Bestel Delta Amuse in de webshop

Delta Amuse
Delta Amuse