Stieren in de spotlight

aAa-Actie

De stieren Mangrove, Mento en Rody worden in de spotlights gezet tijdens de aAa-actie. Bij afname van 20 rietjes krijgt u er +5 gratis! Deze actie loopt van 17 november 2022 tot en met 6 januari 2023. Hieronder lichten we de stieren een voor een uit.

Lowlands Mangrove
Grant Malexia (v. Mangrove), eigenaar Melkveehouderij van Gastel te Nispen

Vruchtbare én degelijke Mangrove dochters

Lowlands Mangrove
(Magister x Bolt)

Mangrove-dochters zijn degelijk gebouwde dieren met een gemiddelde hoogtemaat, een ideale kruisligging en ze tonen een krachtig frame. Zijn nakomelingen bevatten licht hellende kruizen. De kracht van Mangrove is ook terug te voeren op zijn onderscheidende aAa code, namelijk 513642. Vanwege zijn score van 105 voor uiergezondheid en 107 voor dochtervruchtbaarheid is Mangrove een uitstekende stier op het gebied van gezondheid. Hij kan met een geboortegemak van 105 worden ingezet op pinken. Een sterk beengebruik, beste uiers en sterke uiervererving zijn ook kenmerkend voor zijn vererving. Niet alleen vererft hij A2A2 voor het bètacaseïne-, ook voor efficiëntie scoort hij prima met een levensduur van 386 dagen, een voerefficiëntie van 106 en +932 kg melk. Met recht degelijke boerenkoeien!

  • Gemiddelde hoogtemaat
  • Dochters produceren makkelijk
  • Vruchtbare dochters

Bekijk hier dochters van de stier Mangrove.

Bestel Mangrove direct in onze webshop.

VBL Mento
VBL Menta 420 (v. Magister), moeder van Mento, eigenaar mts. Van Blokland te Biddinghuizen

Mento fokt boerenkaas koeien met balans

VBL Mento
(Bahrain x Magister)

Eiwitpercentage, gemiddelde lichaamsmaten, een hoge voerefficiëntie en de veelgevraagde aAa-code 561. Het zijn de handelsmerken van de stier VBL Mento en van efficiënte boerenkaaskoeien met balans. VBL Mento stamt af uit de Annecy-koefamilie en is een echte productietopper. Hij zorgt voor veel melk (+1.122 kg) met een positief vetgehalte (0,11%) en bijzonder hoog eiwit (+0,31%). De koeien zijn niet groter, maar wel beter. Dochters van Mento zullen uitgroeien tot koeien met gemiddelde lichaamsmaten en gewicht en hellende kruisen. In de uiervererving vallen speenlengte (langer dan gemiddeld) en achterspeenplaatsing (breder dan gemiddeld) op. Mento vererft bovendien een bovengemiddelde melksnelheid. Mento is robotgeschikt en een echte balansrijke stier met mooi hellende kruizen.

  • Best eiwitgehalte
  • Vele kg vet en eiwit
  • Beloftevol jongvee

Bekijk hier live beelden van de stier VBL Mento

Bestel Mento direct in onze webshop.

Aalshorst Rody-Red
BE 013715617 (v. Rody), eigenaar Peeters groep Lv te Geel België

Gemakkelijk management met Aalshorst Rody

Aalshorst Rody-Red
(Riverboy x Fanatic)

Aalshorst Rody valt op door zijn uitstekende gezondheidsken­merken. Zijn dochters staan mooi vierkant op de klauwen wat garant staat voor een goede klauwgezondheid. De goed gevormde uiers hebben veel kwaliteit en melken mooi leeg wat zich uit in een goede uiergezondheid. En ook de vrucht­baarheid van zijn dochters is bovengemiddeld voor dochtervruchtbaarheid. Aalshorst Rody fokt niet te groot (hoogtemaat 98) en zorgt voor koeien met breedte in de voorhand. Hij combineert een mooie productieaanleg (+1.068 kg melk) met een hoge voerefficiëntie. Rody past uitstekend op koeien die een correctie nodig hebben op melk­snelheid. Zijn dochters zijn gewoon gemakkelijk te managen koeien.

  • Imponerende dochters
  • Bovengemiddelde melksnelheid
  • Beste gezondheidskenmerken

Bekijk hier dochters van de stier Rody.

Bestel Rody-red direct in onze webshop.