Hulp & Service - CRV Fokkerij

Waar kunnen we u mee helpen?

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe log ik in bij CRV Fokkerij?
In de nieuwe applicaties van CRV logt u in met het e-mailadres bekend bij CRV en het eigen gekozen wachtwoord. Weet u het wachtwoord niet meer? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten’ om uw wachtwoord te wijzigen. Weet u uw e-mailadres niet meer? Neem contact op met de Klantenservice.

Wat is het verschil tussen CRV Fokkerij en CRV Fokkerij Basis?
In de Basis-versie van CRV Fokkerij heeft u een beperkte toegang. Deze versie is dan ook gratis. Via Mijn CRV kunt u upgraden naar de volledige versie van CRV Fokkerij. Verschillende tabellen en overzichten zijn niet beschikbaar in CRV Fokkerij Basis. Wilt u gebruik maken van merkertesten? U kunt in beide versies gebruik maken van merkertesten.Applicatie

Wat is CRV Fokkerij?
CRV Fokkerij ondersteunt veehouders bij het nemen van fokkerijbeslissingen. Het eigen fokdoel is de basis voor de overzichten en adviezen van deze applicatie. Zo helpt CRV Fokkerij om sneller toe te werken naar een veestapel die u voor ogen heeft.

Welke onderdelen vind ik in CRV Fokkerij?
Er zijn negen tabbladen binnen de applicatie. Hieronder leest u meer over de verschillende tabbladen.

  1. Dashboard: dit is de pagina die u ziet bij het inloggen. Deze pagina is zo ontworpen dat u in één oogopslag een samenvatting ziet van de applicatie. Zo heeft u direct toegang tot de belangrijkste informatie van uw veestapel. Het tweede tabblad is
  2. Selectie: deze pagina ondersteunt u in de selectie van uw dieren.
  3. Overzicht: op deze pagina ziet u meer informatie over hoe de veestapel er genetisch voorstaat. Hier worden voor groepen dieren de fokwaarden en de genetische ontwikkeling door de jaren heen getoond. Ook vindt u hier een lijst met gebruikte stieren en een link op fokkerij prestaties op te vragen.
  4. Fokdoel: op de fokdoelpagina kunt u zien wat het fokdoel van uw veestapel is. Als u SAP-deelnemer bent ziet u hier het fokdoel dat binnen het stieradvies is ingesteld. Als u geen SAP-deelnemer bent, kunt u op deze pagina het fokdoel instellen.
  5. Stieradvies: wanneer u gebruik maakt van het StierAdviesProgramma (SAP) ziet u hier uw meest recente stieradvies.
  6. Bedrijfsinspectie: de bedrijfsinspectie-uitslagen worden ingeladen op deze pagina.
  7. Service: via de servicepagina kunt u zien wie uw fokkerijspecialist is en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Klantenservice.
  8. Instellingen: via de instellingen kunt u uw persoonlijke voorkeuren instellen.
  9. Feedback: via feedback kunt u uw mening doorgeven over de applicatie CRV Fokkerij. Wij waarderen uw feedback en werken continu aan het verbeteren van de applicaties.

Hoe vraag ik een merkertest aan via CRV Fokkerij?
Het is mogelijk om automatisch monstermateriaal te ontvangen van de geboren vaarskalveren. Wilt u een losse merkertest aanvragen via de applicatie? Dat kan via de knop ‘Test aanvragen’ in het tabblad Dashboard of op de pagina van het betreffende dier.

Wat zijn de standaard fokdoelen in CRV Fokkerij?
Er zijn drie standaard fokdoelen: Gezondheid, Efficiëntie en Allround. Deze kunnen verder naar wens worden afgestemd samen met uw eigen fokkerijspecialist. Wanneer u gebruik maakt van het StierAdviesProgramma (SAP) wordt het fokdoel automatisch overgenomen en kunt u deze niet wijzigen in CRV Fokkerij.

Kan ik CRV Fokkerij gebruiken als ik kruis met andere rassen dan Holstein?
Ja, het is mogelijk om CRV Fokkerij te gebruiken als u inkruist met andere rassen dan Holstein. Wij raden aan om de rasbalk van de dieren goed te bekijken. Het programma werkt het beste met dieren waarvan de rasbalk minimaal 75% Holstein Friesian (HF) is in verband met de referentiepopulatie. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw fokkerijspecialist.


Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op of stel uw vraag via ons informatieformulier.

CRV Fokkerij

Contact opnemen

Onze klantenservice is telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer: 088 - 00 24 440.