Delta Candyman P Rf, hét toonbeeld van de moderne holstein

Candyman P Rf wordt volop ingezet als stiervader voor het zwartbonte én het roodbonte CRV-fokprogramma. De eerste drachten zijn onderweg bij deelnemers aan het embryoprogramma van CRV. Candyman kan rekenen op veel fans. We leggen uit waardoor dat komt.

Het verervingspatroon van Candyman P Rf is helemaal van deze tijd. Hij fokt een persistente productie met extreme gehalten van +0,79% vet en +0,42% eiwit. Candyman vererft niet te grote nakomelingen met veel breedte en extra conditie. Hij laat fokwaarden zien voor prima benen en uitstekende uiers (109) die ook een robot prima kan melken en ten slotte scoort Candyman hoge gezondheidsfokwaarden. De stier is daarnaast ook nog hoornloos, niet onbelangrijk voor de toekomst.

Liesje 1224, grootmoeder Candyman
Peeldijker Liesje 1224 als tweedekalfs, grootmoeder van Candyman P Rf

Beste van twee families

Candyman, de zoon van Nectar P uit Peeldijker Liesje 1323, combineert het beste van twee families. Vader Nectar is een roodbonte Goalzoon uit de Apina Nadjafamilie. Moeder Liesje 1323 (v. Rush Hour) is als kalf voor de Delta Nucleus in Wirdum aangekocht bij VOF Priems in de Mortel. Haar moeder, Reflectordochter Liesje 1224 (av 87) produceerde in haar tweede lijst in 325 dagen 12.947 kg melk met 5,14% vet en 3,91% eiwit, goed voor 115 lactatiewaarde. Zij komt op haar beurt uit de nog geen tien jaar oude honderdtonner, Bluejaydochter Liesje 992 (av 87), de favoriete Liesje van fokker Jan Priems.

Liesje 992, overgrootmoeder Candyman
Peeldijker Liesje 992, jonge honderdtonner en overgrootmoeder van Candyman P Rf